Romantic WKND

Är du här på kärlekssemester? Bra val! Helsingborg ligger precis intill Öresund och bjuder på underbara möjligheter till romantiska promenader med vackra vyer. Det finns också flera parker och trädgårdar där det är härligt att ta en picknick i skuggan av ett träd. För inomhusaktiviteter tycker vi att du ska besöka Dunkers kulturhus där finfina utställningar avlöser varandra. Nedan hittar du lite fler tips på utflyktsmål för det förälskade paret, som självklart också går att uppleva på egen hand. Älska Helsingborg!

 

Slottshagsparken

I Slottshagsparken har nyförälskade helsingborgare strosat runt ända sedan början av förra seklet. Bara några trappsteg från gamla staden ligger denna vackra park med dammar, exotiska träd och en fantastisk utsikt över sundet. Sommartid är parken som gjord för en romantisk picknick.

 

Sofiero slott

Vad kan väl vara mer romantiskt än att besöka en trolsk slottsträdgård? Sofiero slotts underbara park uppvisar både välordnade blomsterodlingar och vildvuxen natur. Ravinerna kring slottet har en av Europas finaste samlingar av rhododendron med över 400 arter. Älskar du musik? Håll utkik när sommarens konserter presenteras.

 

Landborgen

Landborgen är en unik geologisk formation som höjer sig mellan 20 och 40 meter över havet. Den sträcker sig från Sofiero i norr till Raus kyrka i söder. En vandring längs denna ”Helsingborgs ryggrad” bjuder på hisnande vackra utsikter över staden och sundet. Stanna till vid någon av de många utsiktsplatserna!

 

Dunkers kulturhus

Konserter, utställningar och teater. Dunkers kulturhus erbjuder verkligen det mesta i kulturväg. Den vackra byggnaden precis intill havet innehåller, utöver 3000 kvadratmeter utställningsyta, en restaurang som serverar ekologisk mat tillagad av lokala råvaror. Njut av en romantisk lunch med sundsutsikt.

 

Pålsjöbaden

Nyrenoverade Pålsjöbaden är det äldsta av Helsingborgs tre kallbadhus. Badhuset ligger majestätiskt en kort promenad eller cykeltur norr om Helsingborg. Här kan du ta ett dopp och bada bastu året om. Blir du hungrig finns ett café som serverar enklare rätter och kalla och varma drycker. Sist i vattnet är en landkrabba!

 

Strandpromenaden

En stilla promenad längs stranden när solen sjunker i horisonten är en värdig avslutning på en romantisk heldag. På Helsingborgs vackra strandpromenad finns såväl badbryggor och grönområden som fik och restauranger. Många är de som uppskattar den kontinentala känslan här. Strosa lugnt!

 

Norra hamnen

Norra hamnen bjuder på stilren modern arkitektur och salta havsvindar med sin placering alldeles vid vattnet. Här finns det gott om restauranger, caféer och glasskiosker att stanna till vid. En promenad i Norra hamnen kombineras fördelaktigt med ett besök på Dunkers kulturhus som ligger alldeles intill.

 

Upplev mer

Vill du uppleva mer av det romantiska Helsingborg? Då rekommenderar vi dig Möllebackens Gästgifveri & våffelbruk ett stenkast från Slottshagsparken, Linnéaträdgården med sin mysiga miljö och goda mat, samt Pålsjöpaviljongen där det serveras nygräddade våfflor mitt i Pålsjö skog.

 

Ladda ner Love WKND

Ladda ner kartan som hjälper dig runt på din Love WKND i Helsingborg. Kartan visas som en PDF och går bra att titta på i din smartphone eller skriva ut och ta med dig. Kanske upptäcker du ytterligare upplevelser på vägen?