Marathon WKND

 

Oavsett om du är en löpare eller en ivrig påhejare så är ett marathon så mycket mer än bara ett marathon. Åtminstone om ni väljer att avsluta det med en god middag, lite seightseeing, kanske en helkväll på stan och en god natts sömn. Allt i sällskap av familj och vänner. 
 

Fredag 17.00

Välkomna till Helsingborg! Ta vägen förbi Dunkers kulturhus och hämta din nummerlapp, sedan är det hög tid att checka in och börja ladda för loppet. Börja med den obligatoriska provhoppningen i hotellsängen, packa upp morgondagens tävlingsoutfit, fäst på din nummerlapp, duscha och slappna av en stund innan det är dags för middag.

Fredag 18.30

Kolhydratsladdning coming up! Pasta är poppis hos de flesta, löpare eller ej, och i Helsingborg finns det flera bra ställen att välja mellan. Hos Paolo´s på Storget kan ni välja mellan pasta, pizza och sallad och mysiga Olsons Skafferi ger verkligen känslan av Italien med sina rutiga dukar och mysiga atmosfär. Kolla in Helsingborgs restaurangutbud här

Fredag 20.00

Börjar den spända inför-lopp-känslan smyga sig på? Ta en kort promenad efter middagen. Kolla in starten vid Dunkers kulturhus och fortsätt sedan 10 minuter norrut till strandpromenaden. Det är här du kommer passera mållinjen imorgon, eller stå bredvid och heja för fullt. Är det du som ska springa loppet? Då är det på den här platsen du kan skapa din allra bästa målbild. 

Fredag 21.00

Nu börjar dagen närma sig sitt slut och det är dags att gå tillbaka till hotellet. Antingen gör du en sista kolhydratsladdning med en kall öl i hotellbaren eller så är det dags att ta med familjen eller gänget till rummet och krypa ner i sängen. Kanske blir det ett avsnitt av din favoritserie innan det är dags att sova? En spännande dag väntar imorgon!

 

Lördag 07.00

Upp och hoppa, dags för frukost! Är det bara du som är morgonpigg? Hoppa i dina skönaste kläder och smyg ner för att äta frukost i lugn och ro. Bacon, ägg, smörgås eller yoghurt, vad laddar du helst med? Läs tidningen och planera ditt lopp i huvudet en sista gång. Nu kör vi!

 

Lördag 08.00

På med din tävlingsklädsel och överdragskläder, hoppa i skorna och se till så du har allt du behöver. Är klockan, mobilen och gelen med? Då är det dags att samla det viktigaste av allt; stödet! Hämta familjen eller resten av gänget vid frukosten och promenera mot starten vid Dunkers. 

 

Lördag 09.30

Det ni väntat på är här! Nu går starten av Helsingborg Marathon! 15 minuter innan start ska du vara i fållan, så värm upp ordentligt och häng in dina kläder i god tid. Är du laddad? Då är du i gott sällskap, tittar du dig omkring så står nämligen ungefär 1000 andra taggade marathonlöpare i fållan. Lycka till!

 

Lördag 10.00

Dags för påhejarna att bege sig till strandpromenaden där mängder av roliga aktiviteter väntar. De minsta kan springa världens kortaste marathon; Dole Kids Run, eller göra av med lite energi i hoppborgen som ligger i Öresundskrafts kids area. Ät något gott ihop, lyssna på musiken och värm upp rösten inför målgången!

 

Lördag 14.00

Hejarklacken har skrikit sig hesa, du har tagit ut dina sista krafter på upploppet och nu har du fått något att dricka och hunnit pusta ut lite. Det är dags att bege sig tillbaka mot hotellet. Ta en stund för dig själv och fundera över loppet, din prestation och stämningen innan det är dags för en (välbehövlig…) dusch. På med nya fräscha kläder. Grattis, du klarade det! Nu är det dags att fira.

 

Lördag 18.00

Hur vill du spendera din kväll? Med gänget på stan eller längtar du efter en stillsam middag med familjen? På Helsingborg Marathons officiella After Run kan ni njuta av god mat och dryck i sällskap av andra löparentusiaster. Känner ni er fortfarande pigga är det läge att utforska Helsingborgs nattliv. En del av utbudet hittar du här. Blir den stillsamma middagen ditt val kan du säkert minnas någon av de mysiga restauranger ni gick förbi igår kväll, det finns nämligen ganska många sådana här.

 

Söndag

Uppladdning, löpning och gott sällskap. Vad mer kan man begära av en Marathon WKND? Lite klassisk seightseeing såklart! Vakna och ät frukost i lugn och ro, sedan föreslår vi att du strosar i vackra Sofiero slott och slottsträdgård, besöker utställningarna på Dunkers kulturhus, kollar in häftiga Museum of Failure och, om benen orkar, tar trapporna upp i Kärnan. Där kan du skåda utsikten som sträcker sig hela vägen till våra danska vänner på andra sidan sundet. När orken tar slut är det dags att åka hemåt. Men vi ses väl igen nästa år?