Kids WKND

Det är inte många barn som ser tjusningen i ändlösa shoppingrundor och utdragna middagar på restauranger med vita dukar. Och det kan man ju förstå! Men som helsingborgsbesökare behöver du inte oroa dig för uttråkade och rastlösa barn. Här hittar du massor av spännande och roliga aktiviteter som passar för barn i alla åldrar – från leksaksmuseum till gokartbana. Välkommen till barnens Helsingborg!

 

Gröningen

Den långsmala gräsplätten Gröningen har länge varit en självklar mötesplats för solbadande Helsingborgare. På sommaren öppnar minigolf, glasskiosker och caféer längs strandstråket och piratlekplatsen får vem som helst att ge sig in i leken.

Tropikariet

På Tropikariet finns exotiska djur från hela världen. Spana in gulligt storögda uggleapor i Regnskogen eller ta en tur förbi Afrika och kolla på trubbnoskrokodiler om du är den modiga typen. Och glöm inte att ta en fika bland surikaterna i caféet på väg ut.

Fredriksdal

Det är svårt att inte bli hänförd av den lilla oasen Fredriksdals museer och trädgårdar. Att kliva in här är som att besöka gamla tiders Skåne. Hälsa på djuren i stallet, följ med herrgårdsmamsellerna på en rundvandring och ta en fika under äppleträden när energin tar slut.

Kärnan

Kärnan är en av Helsingborgs äldsta och mest spännande byggnader. Ta de snirkliga trapporna hela vägen upp till toppen eller kolla in utställningen där du kan prova kläder och brädspel från medeltiden. När ni tröttnat på det finns en lekplats bara ett stenkast bort.

Toy World

Ett besök på leksaksmuseet Toy World är en nostalgitripp för den store besökaren och rena paradiset för den lite mindre. 400 kvm med leksaker, interaktiva leksaksutställningar, lekrum, arkadspel och spökrum.

Idrottsoasen

Om du gillar sport och frisk luft måste du kolla in Idrottsoasen! Här kan du göra det du är allra bäst på eller testa något helt nytt. På Idrottsoasen kan både den stora och lilla äventyraren testa nya sporter.

Gokart

Är du ute efter fart och fläkt? Besök Helsingborgs gokart i utkanten av staden. Här gäller regeln att barn minst måste vara 12 år och 145 cm långa för att få köra, men även större barn vill ju ha kul, eller hur?

Ladda ner Kids WKND

Ladda ner kartan som hjälper dig runt på din Kids WKND i Helsingborg. Kartan visas som en PDF och går bra att titta på i din smartphone eller skriva ut och ta med dig. Kanske upptäcker du ytterligare upplevelser på vägen?