48 timmar i Helsingborg

När man tänker efter så är ju Helsingborg faktiskt den perfekta destinationen för julweekend! Eller hur? Hur mycket London, New York, Paris eller Barcelona hinner du egentligen på en helg? Inte så mycket. Men hur mycket Helsingborg? Jo, väldigt mycket om du ligger i!

Du väljer förstås själv hur du vill njuta av Helsingborg, men här är ett förslag.

ANKOMST fredag 8 december

16.00 Ankomst Helsingborg
Ni börjar med att checka in på hotellet. Mörkret har lagt sig över staden och den här tiden på året badar city i härlig vinterljus. Runt om i centrum träder alla fantastiska ljusinstallationer fram. Med appen ”Guide Hbg” beger du dig enkelt ut på stan och får veta lite kul kuriosa kring dessa.

19.15 Jultura med Scandlines
Promenerar ner till hamnen och gå ombord på Aurora som avgår mot Helsingör och anjut ett klassiskt svenskt julbord med utsikt över hela Öresund, medan ni åker fram och tillbaka… fram och tillbaka… En ”tura”, som vi kallar det, är en unik upplevelse som ni endast kan uppleva här i Helsingborg. Mätta och nöjda kommer ni tillbaka till Helsingborg.

Lördag 9 december

10.30 Julshopping
Du vaknar upp efter en god natts sömn. Efter frukosten står julshopping på schemat. I city har du ett brett utbud av butiker och här hittar du de perfekta julklapparna.
Eller varför inte starta dagen med ett vinterbad som får endorfinerna att rusa i kroppen och höjer humöret rejält. Njut av bastuns sköna hetta och ett svalkande dopp i Öresund. I Helsingborg hittar du två härliga kallbadhus, Kallis och Pålsjöbaden.

Här hittar du hela julens program i city.

15.00 En god kopp kaffe
Helsingborg är Sveriges kaffemecka. Den 30 november 1886 slog den brasilianske köpmannen Carlos Zoéga upp portarna till sin första kaffebutik i Helsingborg. Gör ett besök på Zoégas Café och Butik och njut av en kopp nymalet kaffe. Passa även på att köpa årets julkaffe med dig hem och bjud dina nära och kära på en ”smak av Helsingborg”.

18.00 Jul i klassisk skrud
Möt adventstiden på Helsingborgs Konserthus med en härlig julkonsert tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester och Helsingborgs Konserthuskör.

18.00 Dags för mat och något gott i glaset
Det är ingen överdrift att påstå att du i Helsingborg hittar några av Sveriges bästa matupplevelser. Staden ligger mitt i Sveriges skafferi med havet och slätterna fulla av goda råvaror. Hela nio av stadens många restauranger är White Guide-listade. Restaurangutbudet är varierat både när det gäller maten och atmosfären. Från mysiga krypin kring krogtorget vid Mariakyrkan, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. Och när mörkret sjunker lever staden upp.

Söndag 10 december

11.00 Fredriksdals julmarknad
Efter en skön sovmorgon och en lång härlig frukostbuffé, väntar en frisk promenad uppför landborgen och till Kärnan, vår gamla fästning där ni upplever en av stadens absolut bästa utsiktsplatser. Promenaden fortsätter sedan till Fredriksdal där ni avslutar er julweekend i Helsingborg, genom att ta del av en riktig gammeldags julmarknad. Mys bland doften av hembakade pepparkakor och handla delikatesser av lokala producenter…