48 h i Helsingborg

Julljusen är släckta och mörkret är tillbaka runt om i landet. Men inte i Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad. Här tänder vi upp och låter dig njuta av ljuset i ytterligare nio dagar, 9-18 februari. Ta med dig din partner hit och upplev Drömljus under en romantisk helg tillsammans. Ni väljer förstås själva hur ni vill njuta av er Drömljus-weekend, men här ger vi er ett förslag.

Ankomst fredag 16.00 

Välkomna till Helsingborg! Oavsett vilket hotell ni väljer att bo på kommer ni få ett varmt bemötande. Checka in, känn er som hemma och slappna av. Sen är dags att börja fundera på var ni vill äta ikväll! Chateau Foret, KOL & Cocktails eller Gastro är perfekta restauranger för en mysig middag men det finns givetvis massor att välja mellan! Visste du att Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer?

Vilken restaurang passar just er? Läs mer här

Efter middagen är det dags för ett besök på Helsingborgs Stadsteater. Anna och Mats bor inte här längre är en historia för alla som någon gång älskat. Det är lätt att känna igen sig i missförstånden, i känslan av att inte nå varandra och längtan efter kärlek. Livet har inte något facit och det är en insikt som lämnar ljusa strimmor av förtröstan och framtidstro. Varför inte avsluta kvällen med en drink på någon av de närliggande barerna?

Lördag

Godmorgon! Njut av er frukost i lugn och ro. Umgås, läs tidningen och sippa stillsamt på en kopp kaffe. Bege er sedan ut i city för shopping på anrika Kullagatan eller i Gamla Stan. Här kan ni botanisera bland utbudet som innehåller allt från stora modekedjor till små lokala butiker. Stanna till på Inom Mat & Bar, Olsons Skafferi eller Bistro V för en härlig lunch i värmen. 

Följ sedan strandpromenaden längs med Norra Hamnen och Gröningen tills ni kommer till Kallis, ett av Helsingborgs tre kallbadhus. Kasta kläderna, värm er i bastun och hoppa sedan ner i det kalla sundet. Garanterat uppfriskande! Avsluta med en stunds bastu och en varm dusch innan ni går de tio stegen in på Sillen & Makrillen som ligger vägg i vägg med Kallis. Ta en drink och häng i baren innan ni beger er tillbaka till hotellet.

Häng i lobbyn på hotellet, slappa på rummet och förbered er för middag. När magarna är mätta och mörkret lagt sig är det dags för helgens höjdpunkt; Drömljus. Internationella, nationella samt lokala ljuskonstnärer och designers lyser upp Helsingborg med sina verk och installationer i alla tänkbara färger och former. Starta på Furutorpsplatsen i söder och strosa genom staden till S:t Jörgens plats i norr. Vill ni ha kul kuriosa och mer information om verken? Ladda ner appen Guide Helsingborg och välj Drömljusvandringen.

Söndag

Efter en skön sovmorgon och frukost är det dags att checka ut. Lämna bagaget på hotellet och ta en promenad till Fredriksdal. Låt dig inte luras, Fredriksdal är inte bara vackert på sommaren! Strosa bland de frostprydda odlingarna och vackra byggnaderna. Kan det bli mer romantiskt? Stanna på Trädgårdskaféet för lunch och en värmande kopp kaffe. Passa på att köpa med något från Flora Linnea hem. Butiken är fylld av guldkorn; alla rossorter från Fredriksdals rosarium, perenner, lökar, krukor och massor av vackra inredningsdetaljer. 

Föredrar ni att hålla er inomhus? Mitt i city ligger Dunkers Kulturhus som under februari har två utställningar som sticker ut lite extra; Walk the Line och Nordisk Salong. Utställningen Walk The Line visar nio glaskonstnärers verk. Här får du vandra i glaslandskap, titta på grönt lysande uranglas och möta lackat punkglas. Garanterat något du inte upplevt förr. Nordisk Salong är utställningen som presenterar 175 verk skapade av 63 konstnärer från de fyra nordiska länderna. Här visas allt från textil till video, foto och grafik. En härlig avslutning på en mysig helg!

Nu är det dags att åka hemåt, men vi ses en annan gång i Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad!