48 h i Helsingborg

Julljusen är släckta och mörkret är tillbaka runt om i landet. Men inte i Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad. Här tänder vi upp och låter dig njuta av ljuset i ytterligare nio dagar, 9-18 februari. Ta med dig familjen hit under sportlovet och upplev Drömljus tillsammans. Ni väljer förstås själva hur ni vill njuta av er Drömljus-weekend, men här ger vi er ett förslag.

Ankomst fredag 17.00 

Välkomna till Helsingborg! Oavsett vilket hotell ni väljer att bo på kommer ni få ett varmt bemötande. Checka in, känn er som hemma och slappna av. Sen är dags att börja fundera på var ni vill äta ikväll! O’Learys, Pinchos och Paolo’s är restauranger som brukar gå hem hos de yngre besökarna men det finns givetvis massor att välja mellan! Visste du att Helsingborg är en av Sveriges krogtätaste städer?

Vilken restaurang passar just er familj? Läs mer här

Lördag

Godmorgon! Efter en god natts sömn för hela familjen är det dags för en fullspäckad dag. Och hur startar ni den på bästa sätt? Med en härlig frukostbuffé såklart! Låt er mötas av doften av kaffe, bacon, pannkakor och nybakat bröd. Det finns garanterat något för alla i familjen. 

Nu är det dags för ett besök i Helsingör, bara 20 minuter bort! Strosa längs de mysiga kullerstensgatorna, mumsa på ett äkta danskt wienerbröd eller besök kulturområdet. Där ligger Kulturvarvet, Museet för sjöfart och vackra Kronborg slott. Varför inte göra ett lunchstopp på Varvets Matmarknad

Föredrar ni att hålla er på den svenska sidan av Öresund är ett besök på Tropikariet givet! Där hittar ni djur från hela världen i deras exotiska miljöer. Vågar ni er in i fladdermusgrottan där fladdermössen flyger precis över huvudet på er? Eller vill ni hellre klappa de mer stillsamma lemurerna? Avsluta besöket med en fika på Lakritsfabriken, ett stenkast bort. Här kan ni lära er mer om lakritsens historia, tjuvkika in i produktionen och såklart; njuta av de fantastiska smakerna!

Efter en fullspäckad dag är det dags att ladda batterierna. Häng i lobbyn på hotellet, slappa på rummet och förbered er för middag. När magarna är mätta och mörkret lagt sig är det dags för helgens höjdpunkt; Drömljus. Internationella, nationella samt lokala ljuskonstnärer och designers lyser upp Helsingborg med sina verk och installationer i alla tänkbara färger och former. Starta på Furutorpsplatsen i söder och strosa genom staden till S:t Jörgens plats i norr. Vill ni ha kul kuriosa och mer information om verken? Ladda ner appen Guide Helsingborg och välj Drömljusvandringen.

Söndag

Ta en sovmorgon, njut av helgens sista timmar och ladda med en ordentlig frukost för idag kommer det gå åt energi! Checka ut och åk mot trampolinparken Yoump, där ni kan utforska gravitationen och tävla om vem i familjen som gör det snyggaste hoppet. Ett perfekt sätt att lugna rastlösa ben inför resan hem!

Har ni energi kvar? Nära Yoump ligger Väla, ett av Sveriges mest omtyckta köpcentrum med allt från mode till teknik och inredning. Shoppa loss och avsluta med lunch innan det är dags för hemresa. 

Vi ses en annan gång i Helsingborg – Sveriges trevligaste weekendstad!