Är du också en Kulturtant?

Culture WKND

Är du också en Kulturtant? Kulturkortet ger dig fri entré till besöksmålen här ovanför, och dessutom får du många andra fina rabatter med kortet. Bland annat rabatterat inträde på MS Museet för Sjöfart i Helsingör, fri entré på Helsingborgs Idrottsmuseum och rabatt på notan hos Fredriksdals trädgårdskafé. Bra va? Känner du dig riktigt kulturig köper du ett årskort, men det finns även ett tvådagars-kort. Perfekt för en Culture WKND! 

 

Dunkers kulturhus

Konserter, utställningar och teater. Dunkers kulturhus erbjuder verkligen det mesta i kulturväg. Den vackra byggnaden precis intill havet innehåller, utöver 3000 kvadratmeter utställningsyta, en restaurang som serverar ekologisk mat tillagad av lokala råvaror.

Sofiero

Sofiero slotts underbara park uppvisar både välordnade blomsterodlingar och vildvuxen natur. Ravinerna kring slottet har en av Europas finaste samlingar av rhododendron med över 400 arter.

Fredriksdal

Det är svårt att inte bli hänförd av den lilla oasen Fredriksdals museer och trädgårdar. Att kliva in här är som att besöka gamla tiders Skåne. Hälsa på djuren i stallet, följ med herrgårdsmamsellerna på en rundvandring och ta en fika under äppleträden när energin tar slut.

Kärnan

Kärnan är en av Helsingborgs äldsta och mest spännande byggnader med anor från 1300-talet. Ta de snirkliga trapporna hela vägen upp till toppen eller kolla in utställningen där du kan prova kläder och brädspel från medeltiden. Prova audioguiden eller boka en guidad tur!

Vilken Kulturtant är du?

Förbered dig på att svepas in i en våg av känslostormar och livsomvälvande utmaningar. Det här är kulturkortets Kulturtantstest. Utifrån ett påkostat laboratorium i Schweiz har ett team forskare i vita rockar utformat 8 vetenskapligt bevisat effektiva frågor för att avgöra vem du är. Resultatet kommer att generera en exakt beskrivning av din person och föreslå ett antal aktiviteter som kan hjälpa dig i utvecklingen i att bli ännu mera du.

Fail WKND

Semestern planeras, hotell bokas, visionen om den fantastiska resan tar fart. Sen händer det. Du försover dig och hinner precis i tid till din flight, väskan kommer bort på vägen, hotellrummet var inte riktigt vad du väntat dig och dessutom ösregnar det. Skulle du boka samma resa en gång till? Nej, du hade förmodligen tänkt om.

Det har även innovatörerna som finns representerade på Museum of Failure fått göra. Här ställs 60 misslyckade innovationer ut, och du kan uppleva lärande och innovationsutveckling på nära håll. Dessutom är det väldigt, väldigt roligt.

Museum of Failure har tillfälligt stängt. I april 2018 öppnar museet på nytt i Dunkers Kulturhus. Välkommen!